6,7 εκατ. επιβάτες κρουαζιέρας στην Ευρώπη – αύξηση και στους Έλληνες

Ανοδική πορεία για την κρουαζιέρα. Στους δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη το 2017 η Ελλάδα

Δημοσίευση:

του Δημήτρη Μπαλή

Η κρουαζιέρα, διεθνώς, αποτελεί ένα δυναμικό τομέα του τουρισμού και διαρκώς ανερχόμενο. Νέα πολυτελή κρουαζιερόπλοια κατασκευάζονται προκειμένου να εξυπηρετήσουν διαφορετικές αγορές και όπως πληροφορούμαστε, αλλιώς είναι οι προδιαγραφές για τα κρουαζιερόπλοια που θα πλέουν στον Ατλαντικό και στη Μεσόγειο και αλλιώς σε όσα θα πλέουν στον Ειρηνικό και στον Ινδικό. Εκεί, για παράδειγμα, επιτρέπεται το κάπνισμα στις καμπίνες και σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους και κατά συνέπεια πολλά αλλάζουν.

Τώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν στην έκθεση Seatrade Cruise Global 2017 στο Μαϊάμι, την παγκόσμια έκθεση για την κρουαζιέρα, παρατηρείται αυξανόμενη τάση στην κρουαζιέρα και μάλιστα οι αριθμοί είναι σημαντικοί.

Στο Μαϊάμι, η Διεθνής Ένωση Κρουαζιέρας, η ενιαία και ηγετική αρχή εκπροσώπησης της παγκόσμιας κοινότητας για την κρουαζιέρα, επιβεβαίωσε αύξηση 3,4% των Ευρωπαίων επιβατών συγκριτικά με το 2015, η οποία βασίζεται κυρίως στις αγορές της Γερμανίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιρλανδίας, σύμφωνα με την ετήσια έρευνα που πραγματοποιεί η CLIA (Cruise Lines International Association). Την έρευνα παρουσίασε αυτήν την εβδομάδα ο Κυριάκος Αναστασιάδης, πρόεδρος της CLIA Ευρώπης και διευθύνων σύμβουλος της Celestyal Cruises.

Η αγορά της ευρωπαϊκής κρουαζιέρας αναπτύσσετε σταθερά τα τελευταία δέκα χρόνια, αγγίζοντας έως και τους 6,7 εκατομμύρια Ευρωπαίους επιβάτες, το 2016...

πηγή φωτογραφ'ίας: AP/Desmond Boylan            

Περιβάλλον

Social Media

twitter

Επικαιρότητα