Το καλοκαίρι είναι ο επίσημος εχθρός του δέρματός σου: Πώς θα το διατηρήσεις υγιές

Ο ήλιος έχει αρχίσει να καίει επικίνδυνα και η θωράκιση του δέρματός μας από τις βλαβερές επιδράσεις των ακτινών του κρίνεται απαραίτητη από τους επιστήμονες. Πώς όμως θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε την υφή του δέρματός μας και να την προετοιμάσουμε για το καυτό καλοκαίρι που έρχεται;

Δημοσίευση:

 

Κάνε απολέπιση
 

Τόσο το πρόσωπό σου όσο και το σώμα σου πρέπει να απομακρύνει με κάποιον τρόπο τα νεκρά κύτταρα και τους ρύπους που κρύβονται στο δέρμα σου. Ο καλύτερος τρόπος είναι η  απολέπιση του δέρματος, η οποία διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης και ανανεώνει την επιδερμίδα. Αν την κάνεις μόνη στο σπίτι, μπορείς να χρησιμοποιήσεις προϊόντα με κόκκους φρούτων όπως του βερύκοκκου ή της φράουλας.

Ενυδάτωσε το δέρμα σου
 

Η ενυδάτωση αποτελεί ένα από τα βασικότερα βήματα. Σε ήδη απολεπισμένο και καθαρό δέρμα πετυχαίνουμε την μέγιστη εισχώρηση ενυδατικών παραγόντων με προϊόντα που περιέχουν συνήθως υαλουρονικό οξύ, εκχυλίσματα αλόης, είτε θαλάσσιους πολυσακχαρίτες.  Επίσης, τώρα που καλοκαιριάζει, μπορείς να έχεις μαζί σου τα μπουκαλάκια με τα ιαματικά νερά που φημίζονται για τις ευεργετικές τους ιδιότητες, αφού καταπραΰνουν και ανακουφίζουν το διψασμένο σου δέρμα.

Περιποιήσου τα χείλη σου
 

Όπως ακριβώς και ο δέρμα, έτσι και τα χείλη μας είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα και εκτεθειμένα σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Στο σπίτι μπορούμε να εφαρμόσουμε ήπια "σπιτικά" απολεπιστικά προϊόντα όπως το βούτυρο με ζάχαρη ενώ καθημερινά συνίσταται η χρήση προϊόντος ενυδάτωσης με δείκτη αντιηλιακής προστασίας (SPF).

Μην ξεχνάς το αντιηλιακό
 

Ναι, ακόμη κι αν πεταχτείς μέχρι το περίπτερο, πρέπει να έχεις βάλει πρώτα το αντιηλιακό σου. Οι βλαβερές συνέπειες του ήλιου στην γήρανση και καρκινογένεση είναι ευρέως γνωστές και έτσι, ειδικά από την άνοιξη και μετά, όπου η ηλιοφάνεια είναι έντονη, η χρήση του αντιηλιακού δεν πρέπει να περιορίζεται μονο στην παραλία. Επιπλέον, ιδιαίτερα ωφέλη μας παρέχει η διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά συστατικά όπως η βιταμίνη C, E, το β-καροτένιο , το σελήνιο τα οποία δεσμεύουν τις ελεύθερες ρίζες και μειώνουν την βλαβερή επίδρασή τους στα κύτταρα.

Επικαιρότητα