Φαίδων Γεωργιάδης: Στόχος μας ένα πιο ήπιο έργο στο Ελληνικό

Ο άνθρωπος που συνέταξε εκ μέρους των κατοίκων την προσφυγή στο ΣτΕ για την ακύρωση του διατάγματος για την επένδυση στο ελληνικό μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 για τους λόγους και τους στόχους της προσφυγής

Δημοσίευση:

Στο Ραδιόφωνο 24/7 και στον Βασίλη Κουφόπουλο μίλησε ο επικεφαλής της ομάδας πολιτών του Ελληνικού που συνέταξε την προσφυγή στο ΣτΕ ζητώντας την ακύρωση του διατάγματος για την επένδυση που πρόκειται να γίνει στο χώρο του πρώην αεροδρομίου.

Ο κ.Γεωργιάδης χαρακτήρισε το έργο "υπέρμετρο" , "υπερβολικό" και ιδιαίτερα επιβαρυντικό για το περιβάλλον της Αθήνας που πλέον δεν έχει και πολλά στρέμματα διαθέσιμα για ελεύθερους χώρους και χώρους πρασίνου μιας και η δόμηση ήταν γρήγορη και χωρίς σχεδιασμό. "Το έργο επιδεινώνει το περιβάλλον της Αθήνας. Το όλο σχέδιο βασίζεται σε ένα νόμο του 2012 που έδωσε τους γενικούς όρους δόμησης χωρίς στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων" είπε.

Όπως τόνισε ιδιαίτερα η δόμηση του παράκτιου μετώπου του Ελληνικού μήκους 3 χιλιομέτρων είναι "απαράδεκτη". Ερωτηθείς για το πως μπορεί να σταματήσει ένα έργο που αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση της χώρας και τίθεται με μεγάλη επιμονή από την ΕΕ ο κ.Γεωργιάδης κάλεσε την ΕΕ να βρει την απάντηση στις ίδιες της αξίες της. "Στόχος μας είναι προφανώς να γίνει κάτι πιο ήπιο. Η λογική της οικονομίας είναι σεβαστή αλλά πρέπει να υπάρχει σεβασμός στο περιβάλλον και βιώσιμη ανάπτυξη. Αυτή είναι η αρχή της ίδιας της ΕΕ" είπε.

Επικαιρότητα