Ιωάννινα: Επιχείρηση διάσωσης για παγιδευμένο αρκουδάκι

Το παγιδευμένο αρκουδάκι εντόπισε κάτοικος του χωριού Δίστρατο Κόνιτσας. Ειδοποίησε τις περιβαλλοντικές οργανώσεις και το αρκουδάκι δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες από τους ειδικούς.

Δημοσίευση:

Ένα παγιδευμένο αρκουδάκι, στα Γιάννενα απεγκλώβισε ομάδα περιβαλλοντικών οργανώσεων.

Το πληγωμένο αρκουδάκι, δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες από τους ειδικούς των οργανώσεων Καλλιστώ και Αρκτούρος. Το θηλαστικό εντόπισε παγιδευμένο κάτοικος του χωριού Δίστρατο Κόνιτσας και ειδοποίησε αμέσως τις περιβαλλοντικές οργανώσεις.

«Το νεαρό αρκουδάκι πιάστηκε στο Δίστρατο Ιωαννίνων σε παράνομη παγίδα» ανέφερε ο Πάνος Στεφάνου, υπεύθυνος επικοινωνίας Αρκτούρου.

Ήταν σοκαρισμένο, κάτι που συμβαίνει και εγκυμονεί κινδύνους ακόμα και για την ομάδα, γιατί μπορεί να ξεφύγει.

Λίγα λεπτά αργότερα τα μέλη της ομάδας άμεσης επέμβασης αφήνουν να ξυπνήσει ήρεμα από την καταστολή το 2,5 ετών αρσενικό αρκουδάκι και να επιστρέψει στη φύση. Μάλιστα, του τοποθετήθηκε κολάρο με πομπό, έτσι ώστε να παρακολουθούν τις κινήσεις του.

Αγριογούρουνα στο Διόνυσο

Και αν στο ορεινό χωριό του νομού Ιωαννίνων είναι φυσικό να υπάρχουν αρκουδάκια δεν είναι συνηθισμένη εικόνα να εμφανίζονται αγριογούρουνα στο Διόνυσο στην Αττική.

Όχι ένα και δύο, αλλά εννιά αγριογούρουνα απολάμβαναν ανενόχλητα το γκαζόν στο πεζοδρόμιο, αγνοώντας τα οχήματα που περνούσαν δίπλα τους.

Περιβάλλον

  • Η Γκρέτα Τούνμπεργκ ίδρυσε ΜΚΟ - Πώς βρήκε τα χρήματα

    Η Γκρέτα Τούνμπεργκ ίδρυσε ΜΚΟ - Πώς βρήκε τα χρήματα

    Στην ίδρυση ΜΚΟ, προχώρησε η Γκρέτα Τούνμπεργκ. Το ίδρυμα που φέρει το όνομά της θα έχει σκοπό την προώθηση της οικολογικής και κοινωνικής αειφορίας και της ψυχικής υγείας.

  • Στοιχεία σοκ για τις εκπομπές μεθανίου

    Στοιχεία σοκ για τις εκπομπές μεθανίου

    Οι ανθρωπογενείς εκπομπές μεθανίου στην ατμόσφαιρα έχουν υποεκτιμηθεί σοβαρά έως τώρα κατά 25% έως 40%, σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη. Το μεθάνιο ευθύνεται για την άνοδο της θερμοκρασίας και την κλιματική αλλαγή.

Social Media

twitter

Επικαιρότητα