Βρεφικό δωμάτιο: Τα πράγματα που έχεις ήδη στο σπίτι και θα σου φανούν πολύ χρήσιμα

Ετοιμάζεις το βρεφικό υπνοδωμάτιο; Δες τι μπορεί να έχεις ήδη στο σπίτι που να του ταιριάζει.

Δημοσίευση:

Η προετοιμασία του βρεφικού υπνοδωματίου είναι μία ολόκληρη ιεροτελεστία για τη  μέλλουσα μανούλα. Για μένα έγινε κι ένα τεράστιο -στο μυαλό μου προφανώς- project που ακόμα δεν έχω ολοκληρώσει κι έχει φτάσει 7 μηνών ο μπέμπης. Ούσα προληπτική, δεν είχα ασχοληθεί πολύ με αυτό το κομμάτι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, παρά μόνο τους τελευταίους μήνες που το δωμάτιο του μπέμπη έπρεπε να βαφτεί και να μπουν τα πρώτα, βασικά έπιπλα.

Από τότε έχω πάθει μία μικρή εμμονή με το να δημιουργήσω το τέλειο nursery για το μωρό μου. Έχοντας τα βασικά, δηλαδή κούνια, αλλαξιέρα και πολυθρόνα θηλασμού, έχω ξεκινήσει να κάνω μικρές προσθήκες κυρίως διακοσμητικές σε αυτή τη φάση. Με την πολύωρη έρευνά μου, που συνεχίζεται ακόμα, έχω καταλήξει ότι προφανώς κι όλα εκείνα τα baby διακοσμητικά και μικροέπιπλα είναι κάτι παραπάνω από χαριτωμένα, αλλά από την άλλη, αν έχεις μία διαφορετική διακοσμητική προσέγγιση από την κλασσική γι' αυτό το δωμάτιο, τότε αντικείμενα που έχεις σε όλο το υπόλοιπο σπίτι θα σου φανούν χρήσιμα. Ειδικά, αν το βρεφικό υπνοδωμάτιο που θες έχει σκανδιναβική αισθητική, minimal προσέγγιση ή retro επιρροές, τότε τα παρακάτω αντικείμενα θα δώσουν μία ιδιαίτερη πινελιά στην τελική του εικόνα και στην ατμόσφαιρα.  

Το παλιό χαλί της μαμάς

nurs1

Είναι πολύ πιθανό να έχεις κληρονομήσει από τη μαμά ή τη γιαγιά σου ένα κλασικό χαλί που σου αρέσει αλλά δεν ταιριάζει στη διακόσμηση του σπιτιού σου. Αυτό το χαλί λοιπόν, μπορεί να δώσει μία πολύ ξεχωριστή πινελιά στο βρεφικό δωμάτιο, αν είναι βέβαια σε μέγεθος που μπορεί να χωρέσει.

Η ξύλινη κρεμάστρα της εισόδου

nurs2

Μία κρεμάστρα στο βρεφικό υπνοδωμάτιο είναι απαραίτητη. Αν δεν σου αρέσουν τα κουνελάκια και τα λοιπά ζωάκια, τα αστεράκια και τα λοιπά παιδικά σχεδιάκια, τότε μία απλή ξύλινη, όπως αυτή που μπορεί να έχεις στην είσοδο του σπιτιού σου θα ταιριάξει άψογα.

Διαβάστε ακόμα: Ιδέες διακόσμησης για το βρεφικό δωμάτιο

Τα καλοκαιρινά μαξιλάρια του καναπέ

nurs3

Είναι πολύ πιθανό να αλλάζεις μερικά διακοσμητικά ανάλογα με την εποχή στο σαλόνι σου. Αυτά που δεν χρησιμοποιείς τώρα λοιπόν, ίσως μπορούν να βρουν μία θέση στο δωμάτιο του μωρού. Floral ή tropical prints στα μαξιλάρια που διακοσμούσαν τον καναπέ σου το καλοκαίρι, τώρα θα δώσουν μία stylish νότα στο βρεφικό δωμάτιο.

Το πουφ από το σαλόνι ή το μπαλκόνι

nurs4

Αν δεν είναι πουφ θα είναι ένα σκαμπό. Πίστεψέ με, είναι πολύ πιο χρήσιμο στο βρεφικό δωμάτιο απ' ό,τι στο σαλόνι, ειδικά όταν το μωρό σου θα αρχίσει να παίζει στο πάτωμα. Θα είναι η θέση σου, όταν παίζετε και φυσικά ως διακοσμητικό στοιχείο θα δώσει επιπλέον στιλ στο αποτέλεσμα.

Το φωτιστικό της γιαγιάς

nurs5

Τα παιδικά φωτιστικά δεν είναι αυτό που χρειάζεσαι για ένα retro-vintage nursery. Αυτό όμως που έχεις στην αποθήκη από το σπίτι της γιαγιάς σου θα ταιριάξει απόλυτα με την συνολική αισθητική.

Τα ψάθινα καλάθια

nurs6

Δεν μπορεί να μην έχεις ένα ψάθινο καλάθι αποθήκευσης στο σπίτι σου. Μάλλον είναι περισσότερα από ένα, γι' αυτό αποφάσισε ποια θα πάνε στο δωμάτιο του μωρού. Είναι όμορφα και αποτελούν τον τέλειο αποθηκευτικό χώρο για τα παιχνίδια του.

Επικαιρότητα