Σε ποια νησιά θα... σαλπάρουν φέτος οι Έλληνες για το Πάσχα

Χανιά, Σαντορίνη, Ρόδος, Τήνος και Νάξος βρίσκονται στην κορυφή της προτεραιότητας για τους Έλληνες που θα ταξιδέψουν με πλοίο

Δημοσίευση:

Με κάθε μέσο, με αεροπλάνο, με πλοίο, με τρένο και με λεωφορείο, οι Έλληνες πρόκειται να... αποδράσουν και φέτος το Πάσχα, σε μικρό ή μεγαλύτερο βαθμό, αναλόγως των οικονομικών τους.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της travelplanet24, για την πασχαλινή περίοδο από 4 έως 10 Απριλίου 2018, στις ακτοπλοϊκές κρατήσεις, πρώτη επιλογή στις προτιμήσεις των Ελλήνων ταξιδιωτών είναι τα Χανιά, ενώ ακολουθούν κατά σειρά η Σαντορίνη, η Ρόδος, η Τήνος και η Νάξος.

Με το ακτοπλοϊκό εισιτήριο να αγγίζει κατά μέσο όρο τα €34,5/άτομο, η μέση τιμή ανά κράτηση διαμορφώθηκε στα €209, ποσό που αντιστοιχεί σε περίπου 4 μέλη μιας οικογένειας.

Το ποσοστό των ενηλίκων έφτασε το 85% και τα παιδιά μόλις ένα 15%. Καταλήγοντας, το 42,8% των ταξιδιωτών προτίμησε να παραλάβει τα εισιτήριά του από το λιμάνι, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η αναλογία εκείνων που επέλεξαν να ταξιδέψουν με το όχημά τους σε σχέση με τους εκείνους που θα ταξιδέψουν χωρίς αυτό ήταν 50%-50%.

Επικαιρότητα